Barcelona, där "mañana mañana mentaliteten" is the thing

Varför åka just till Barcelona av Europas alla storstäder? Svaret är ganska enkelt, här finns allt, un poco de todo som en spanjor skulle säga. Ett nästintill oändligt utbud av restauranger, barer, diskotek, mysiga caféer. Och för att inte tala om läget, milslånga stränder och för oss svenskar som inte kan klara oss utan snö (kan ju kanske diskuteras) ligger Pyrenéernas snöklädda toppar bara någon timmes buss eller bilfärd från Barcelona.

En dag i Barcelona skulle kunna börja med en café con leche på någon uteservering i Barrio Goticos mysiga gränder för att sedan ta en promenad ner till hamnen och stranden. Framåt 3 tiden, då spanjorerna eller ja rättare sagt katalanerna (viktigt det där) har sin lunch beger man sig till någon bra tapas restaurang och beställer in "algo para picar". Gärna patatas bravas som är en katalansk specialitet. Framåt skymningen tar man en buss upp mot Montjüic, eller för den som orkar så går det faktiskt att promenad upp genom de härliga parkerna. Uppe på toppen kan man se solen sakta gå ner över staden för att sedan försvinna bakom bergen. Perfekt för en romantisk date! När klockan närmar sig 10 börjar restaurangerna fyllas av hungriga middagsgäster. Här i Spanien äter man gärna så sent som möjligt på kvällen vilket kan vara jobbigt för oss svenskar som är vana att äta tidigare. Restaurangerna i Barcelona erbjuder ett varierande utbud, allt från Sushi till genuina spanska rätter som paella och tapas. För den party glada behöver inte kvällen sluta här, staden frodas av barer och klubbar för alla smaker. Efter några Mojitos är det vid 2 tiden dags för att ta fram dans skorna och ge sig ut i klubblivet. När andra går till jobbet sitter man själv i en taxi hemåt med ett leende på läpparna. En kväll i Barcelona kan helt enkelt inte sluta dåligt...

Nu under de senaste åren har Barcelonas popularitet ökat kraftig vilket har medfört att det är svårt att hitta ett bra boende för än längre tid. Ett enkelt och bra sätt är att använda sig av en bostadsförmedling, man blir då garanterad att standarden erhåller bra kvalité och att man inte blir lurad. Det finns många bedragare som försöker lura en på pengar. En utav de mest omtyckta och professionella agenturen i Barcelona är Barcelona-home som erbjuder både lägenheter och rum för dags eller månads uthyrning. De erbjuder lägenheter i alla prisklasser och storlekar.

Barcelona-home's kunder får även tillgång till en hemsida där man kan skriva upp sig på alla Barcelonas stora diskoteks listor, som gör att man kommer in gratis och slipper stå i kö.
Guestlistbcn.com

Så om ni söker boende i Barcelona tveka inte på att kontakta dem.


Kommentarer
Postat av: emma

smygreklam? ;)

2008-10-01 @ 21:46:32
Postat av: martin

lite packat å klart över texten..

2008-10-01 @ 22:57:30
Postat av: Mr X

mañana mañana.... quedamos mañana??? :D

2008-10-03 @ 17:45:46
Postat av: e.

emma: scch säg inget hehe..

martin: nästan, inte packad och glad då?



mr x: ojala si estuviera contigo ahora

2008-10-04 @ 11:13:52
URL: http://noirblanc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0